Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Gitaar onderdelen maken de gitaar!


gitaar onderdelen

Het is meer dan logisch dat gitaar onderdelen de gitaar maken. Want, tja! Een gitaar is opgebouwd uit verschillende gitaar onderdelen. Natuurlijk is dit voor iedereen wel te begrijpen, maar wilt u niet eens wat meer weten over gitaar onderdelen? We vertellen je in dit artikel alles over de soorten gitaar onderdelen en of deze te koop zijn in de winkel. Want het gebeurd maar al te vaak dat een gitaar onderdeel stuk gaat en dan zit er niks anders op dan het onderdeel opnieuw aan te schaffen. Bijvoorbeeld kun je de snaren tot de gitaar onderdelen rekenen, het zijn veel gebruikte onderdelen die vaak moeten worden vervangen.

Welke gitaar onderdelen bestaan er?

Er bestaan een heleboel gitaar onderdelen, maar het beschrijven van al deze gitaar onderdelen duurt te lang. Daarom behandelen we alleen de gitaar onderdelen van een akoestische gitaar. Laten we eens een akoestische gitaar gaan ontleden. Het is namelijk mogelijk om een akoestische gitaar in te delen in drie delen. De kop, gitaarhals en de body (oftewel klankkast). Hieronder geven we aan wat allemaal onder deze 3 delen valt:

         Kop: stemmechanieken.

         Gitaarhals: frets, positiestippen en snaren.

         Klankkast: brug, brugpen, klankgat, rozet en slagplaat.

Het kopen van gitaar onderdelen?

Gitaar onderdelen zijn op veel plekken wel te koop. Het is zelfs mogelijk om online vele soorten gitaar onderdelen te kopen. Het wordt wel lastig als je een specifiek onderdeel nodig hebt voor je gitaar. Dan is het beter om even de winkel te benaderen waar je je gitaar hebt gekocht. Snaren kun je gewoon online bestellen, hier zijn genoeg variaties in. Niet alleen voor de akoestische gitaar, maar ook voor de bas, elektrische en ukelele gitaar.

Een laatste tip bij het vervangen van bepaalde onderdelen! Het komt namelijk voor dat de brug onder zijn spanning loslaat, zn reparatie kun je beter overlaten aan een gitaar reparateur. Mocht je het toch zelf kunnen, dan zijn de onderdelen online te koop in een webwinkel. Veel succes!
15 September 2015 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog