Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

A akkoord op de gitaar spelen?


A gitaarakkoord

Een A akkoord is een veel gebruikt gitaarakkoord tijdens het gitaar spelen. Niet alleen omdat het A gitaarakkoord valt onder de basis akkoorden, maar ook nog eens omdat het in veel liedjes voorkomt. Er zijn namelijk 7 basis gitaarakkoorden. Te noemen van A, B, C, D, E, F en G. We gaan het alleen even hebben over het A gitaarakkoord. Als beginnende gitarist wil je hier natuurlijk alles van weten. Gelukkig is het A gitaarakkoord niet zo moeilijk als je zou denken. Het zou wel eens n van de makkelijkste akkoorden kunnen zijn om te leren.

Hoe moet je een a akkoord spelen?

Een A akkoord kun je in principe op elke gitaar spelen, mits deze natuurlijk 6 snarig is. Een basgitaar en ukelele zijn daarom niet geschikt om een A akkoord mee te spelen. Ook kan bij het spelen van een A akkoord een plectrum worden gebruikt. Handig om alleen de snaren aan te slaan die je wilt aanslaan.

Nu is het tijd om een a akkoord te leren spelen. Het enigste wat je nodig hebt is een gitaar met 6 snaren die gestemd is volgens de E-A-D-G-B-e. Bij het spelen van een A akkoord gebruik je de eerste 3 vingers van je linkerhand. De wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Een A akkoord wordt vaak weergegeven op een Gitaar akkoord diagram. Hierin worden de vingers met cijfers weergegeven:

1.       Wijsvinger

2.       Middelvinger

3.       Ringvinger

4.       Pink

Vingerzetting A gitaarakkoord

De vingerzetting van een A akkoord is niet moeilijk, zoals we net al zeiden. De wijsvinger (1) plaats je op de 3e snaar van boven, dat is de D snaar. De middelvinger (2) plaats je op de 4e snaar van boven, dat is de G snaar. En als laatste plaats je de ringvinger (3) op de 5e snaar van boven, dat is de B snaar. Om het akkoord te spelen sla je alleen de onderste 5 snaren van de gitaar aan. Dus de dikke E-snaar sla je niet aan.

Bron: http://www.uwgitaarlesonline.nl/gitaarakkoorden/


14 September 2015 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60